29 Aralık 2015 Salı

Seyahat ve Sağlık Sigortası


Polonya vizenizi alabilmeniz için seyahat ve sağlık sigortanız da olması gerekenler ;

  1. Seyahat ve sağlık sigortanızın başlangıç ve bitiş tarihlerinin vizenizin başlangıç ve bitiş tarihleriyle aynı olması.
  2. 30.000 € teminatlı olması. 
  3. Ayakta ve yatarak tedavi ibaresinin olması.
  4. Schengen bölgesini kapsıyor olması.
  5. Poliçenizde 92 günlük asistans hizmeti ibaresinin yer ALMAMASI.
Peki nedir bu 92 günlük asistans hizmeti ? Poliçenizde yer alan bu ibare poliçe başlangıç tarihinden itibaren 92 gün sonra poliçenizin süresi ne kadar uzun olursa olursun 92. günün sonunda aslında poliçenizin geçersiz olacağı anlamına geliyor. Eskiden bu ibarenin poliçenizde yer alması sorun olmaz iken yeni düzenleme ile poliçenizde bu ibare yer aldığında konsolosluk poliçenizi kabul etmemektedir. 

Tabi ki bu durum poliçenin fiyatlarına da yansıyor. 92 günlük asistans hizmeti ibaresi poliçenizde yer aldığında 5 aylık bir sağlık sigortası için 25-30 € arasında bir fiyat öderken, 92 günlük aistans hizmeti ibaresini poliçenizden kaldırmanız durumunda fiyat 50-70€ arasında oynuyor. Hatta bir acenta 100€ gibi uçuk bir fiyat bile verdi bana. Ben kendi seyahat sağlık sigortamı 53€ ya yaptırdım  (5 aylık ve 92 günlük asistans hizmeti ibaresini kaldırttım). 

Burada size naçizane tavsiyem poliçenizi satın almadan önce mutlaka okumanız. Çünkü ileride poliçeniz ile ilgili çıkabilecek sıkıntılar da poliçenizin iadesi ya da değişimi zor oluyor. Bu yüzden tekrardan yeni bir poliçe almanız gerekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder