29 Aralık 2015 Salı

Learning Agreement Nasıl Hazırlanır

Bu sene geçen senelerden farklı bir Learnin Agreement (LA) ile karşılaştık. Aslın da şekli ya da nasıl doldurulacağı ile ilgili kendinize sorun etmeniz gereken hiç bir şey yok. Çünkü LA'ınızı bölüm koordinatörünüz dolduracak. Burada size düşen pay hangi dersleri seçeceğinizi belirlemek. Bu noktada benim size tavsiyem daha önceki senelerde sizin gideceğiniz dönem erasmus öğrencileri için sunulan derslerden hangilerinin açıldığını öğrenmeniz. Bu  oraya gittikten sonra tekrar değişiklik yapmama şansınızı arttırır.Başka bir deyişle daha az evrak işi:))

Derslerinizi seçerken üç başlık çok önemli ;

  1. Eğer gideceğiniz dönem kendi okulunuzda bir zorunlu dersiniz varsa ve bu dersiniz orada açılan bir dersle eşleşiyor ise derslerin syllabuslarını karşılaştırması için bu dersi veren hocanıza mutlaka başvurun ki döndüğünüzde saydırmak konusunda sıkıntı yaşamayın.
  2. Hibe alabilmeniz için en az 30 ECTSlik (European credit transfer and accumulation system) ders seçmeniz gerekiyor.
  3. Karşı kurumda almak üzere seçmiş olduğunuz 30 ECTSlik dersler kendi kurumunuzda minimum 28 ECTS maxsimum 32 ECTS ile eşleştirilmelidir.
Derslerin içeriklerinin zorunlu dersleriniz dışında uyuşmasına gerek yok. Seçeceğiniz diğer dersleri bölüm içi seçmeli ya da bölüm dışı seçmeli olarak eşleştiriyorsunuz.

Bölüm koordinatörünüz ile LA'ınızı hazırladıktan sonra son adımınız imzalarınızı tamamlamak. 



1 yorum:

  1. Yani bizim üniversitemizdeki zorunlu derslere göre eşleme yapıyoruz?karşı üniversitede denk gelen ders yoksa ne oluyor?

    YanıtlaSil